2022 'Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı' ilan edildi.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, 2022'nin “Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı” ilan edildiğini duyurdu. Ofisten yapılan açıklamada, önümüzdeki yıl...
2022 'Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı' ilan edildi.
ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, 2022'nin “Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı” ilan edildiğini duyurdu.
Ofisten yapılan açıklamada, önümüzdeki yıl için konulan hedef doğrultusunda mevcut çalışmalara dikkat çekildi.
Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay tarafından yapılan açıklamada, en ileri ekonomilerde olduğu gibi reel sektörün önünü açan ve hizmet kalitesini sürekli artıran nitelikli bir kamu hedeflediklerini ve bunun en önemli aracının personel eğitimi olduğu belirtildi. Bu kapsamda, Ofis tarafından iki yıldır hazırlanan Eğitim ve Geliştirme Faaliyetleri Raporlarında gelişime açık noktalar ve çözüm önerilerinin belirlendiği; yerli ve milli bir yazılım olan Uzaktan Eğitim Kapısı ile kapsayıcılık, sürdürülebilirlik ve fırsat eşitliği ilkeleri çerçevesinde eğitim faaliyetleri gerçekleştirildiği kaydedildi.
Bunun yanı sıra, Uzaktan Eğitim Kapısında 7/24 eğitimlere erişim sağlanmaya devam ederken, kamu çalışanlarının eğitiminde kritik öneme sahip ihtiyaçların tespit edilmesi ve 21. yüzyıl yetkinliklerinin kazandırılabilmesi için Ofis tarafından Türkiye’nin en kapsamlı Eğitim İhtiyaç Analizi çalışması yapıldığı vurgulandı. Başkan Atay, yapılan çalışmalarla ülkemizin kamu personeli eğitiminde büyük bir atılım hedeflediğine dikkat çekti.
Kamu kurumları Eğitim ve Geliştirme Faaliyetleri Raporu’nun ikincisi hazırlandı.
İlki 2019 yılında kamu kurumlarının personel eğitimine ayırdıkları bütçe, kullandıkları eğitim yöntemleri, eğitici profili ve eğitimden yararlanan kişi sayısı gibi bilgiler toplanarak hazırlanan Kamu Kurumları Eğitim ve Geliştirme Faaliyetleri Raporu’nun ikincisi 2020 yılı verileri ile hazırlandı.
Kamu kurumlarının personel eğitimi faaliyetlerinin yıl bazında etkililiğini ölçmek için hazırlanan raporlarda, eğitim uygulamalarının güçlü ve gelişime açık noktaları da analiz edildi. Her Bakanlıkta bakanlık üst yönetimi ve personel eğitiminden sorumlu tüm yetkililerle paylaşılan raporlarda ulusal ve uluslararası iyi uygulama örnekleri ile karşılaştırmalar ve verimliliğin artırılması için çözüm önerileri de yer aldı.
https://twitter.com/tccbiko/status/1476574014315319298