Güncel

2022 yılı süne mücadelesine başlandı

Kilis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında; hububat alanlarında Süne Mücadelesi kıymetlendirme sürvey çalışmalarına başlandı.KİLİS (İGFA)- Konuya ilişkin Ki...

15 Nisan 2022 Saat: 17:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 513 kez okunmuştur

2022 yılı süne mücadelesine başlandı
2022 yılı süne mücadelesine başlandı

Kilis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında; hububat alanlarında Süne Mücadelesi kıymetlendirme sürvey çalışmalarına başlandı.

KİLİS (İGFA)- Konuya ilişkin Kilis Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Buğday alanlarında zararlı olan süne zararlısına karşı, İl Müdürlüğümüz teknik ekiplerince yapılacak olan süne mücadele çalışmaları neticesinde ilaçlama yapılıp, yapılmayacağına karar verilecektir. Mücadele yapılacak köyler ve mücadele zamanı konusunda muhtarlıklarımıza gerekli duyurular yapılacak olup, Müdürlüğümüzce yapılacak olan duyuruların dikkate alınarak, faydalı böcek popülasyonuna zarar verilmemesi için çiftçilerimizce gereksiz ilaçlamadan kaçınılması büyük önem arz etmektedir” denildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız