Araştırmalar, her 250 inşaat işçisinden 1’inin kaynak kazasında hayatını kaybedeceğini gösteriyor.İSTANBUL (İGFA) - İnşaat sektörü birçok tehlike altında çalışan meslek dallarını içeriyor. Bu sektörde her gün hayati risklerle k...
Araştırmalar, her 250 inşaat işçisinden 1’inin kaynak kazasında hayatını kaybedeceğini gösteriyor.
İSTANBUL (İGFA) - İnşaat sektörü birçok tehlike altında çalışan meslek dallarını içeriyor. Bu sektörde her gün hayati risklerle karşılaşanlar arasında kaynakçılar da bulunuyor.
Amerikan İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi OSHA’nın gerçekleştirdiği bir araştırma, her 250 inşaat işçisinden 1’inin kaynak kazasında hayatını kaybedeceğini ortaya koyuyor ki bu araştırma elektrik çarpması, yanık, göz hasarı, kesik veya kimyasala maruz kalma gibi kaynakçıların günlük olarak karşılaştığı diğer potansiyel tehlikeleri hesaba katmıyor bile.
Bu yaralanmaların veya ölümlerin çoğunun geliştirilmiş şantiye güvenliği, uygun eğitim, mühendislik kontrolleri ve uygun kişisel koruyucu donanım kullanımıyla önlenebileceğinin altını çizen Ülke Endüstriyel Kurumsal Çözümler Direktörü Murat Şengül, alınması gereken 4 önlemi aktardı.
EN YAYGIN KAYNAK TEHLİKELERİ
Kaynakçılık sadece kaynakçı için değil, diğer işçiler ve çevredeki insanlar için de riskler barındırıyor.
Kazaları ve yaralanmaları en aza indirgemenin yoluysa riskler ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi sahibi olmaktan geçiyor.
Kaynak yapmanın çalışanları birçok zehirli gazın dumanına maruz bıraktığını aktaran Murat Şengül, hasarın bu dumanlara ne kadar maruz kalındığına göre değişeceğini ve bu gazları solumanın hayati sonuçlara yol açabileceğini belirtiyor.
Bunun dışında elektrik çarpması ve yangın tehlikelerinin kaynakçılıkta görülen en yaygın risklerden olduğundan da bahseden Şengül, bu risklere karşı alınması gereken 4 önlemi; "Mutlaka gerekli kişisel koruyucu donanımları kullanın. Havalandırmaya dikkat edin. Ekipmanların kuru ve iyi çalışır olduğundan emin olun. Yangın risklerine karşı önlem alın" şeklinde maddeledi.