Güncel

Altun: "Türkiye insani göçmen politikasıyla dünyaya örnek oldu"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medya ve siyaset dünyasındaki popülist eğilimlerin göçmenlere, sığınmacılara yönelik nefreti körüklediği, ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının yükselmesine neden olduğunu öne sürerek, "Me...

26 Ocak 2022 Saat: 16:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 272 kez okunmuştur

Altun:
Altun: "Türkiye insani göçmen politikasıyla dünyaya örnek oldu"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, medya ve siyaset dünyasındaki popülist eğilimlerin göçmenlere, sığınmacılara yönelik nefreti körüklediği, ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının yükselmesine neden olduğunu öne sürerek, "Medyada ve siyaset dünyasında sığınmacılara ve göçmenlere yönelik önyargıları yeniden üretmek zulmü kalıcı hâle getirmektir" dedi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destekleriyle Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından düzenlenen Göçmenler ve Medya Çalıştayının açılışında konuştu.

Türkiye'nin istikrarlaştırıcı bir güç olarak hem kendi güvenliği ve istikrarı, hem de bölge ülkelerinin güvenliği ve istikrarı için sahada ve masada mücadele verdiğini kaydeden Fahrettin Altun, bu noktada Türkiye'nin gerçekçi ve insani göçmen politikasıyla dünyaya örnek olduğunu söyledi. İletişim Başkanı Altun, uluslararası sisteme dair kabul edilen kuralların, normların ve davranış kalıplarının eş zamanlı olarak zayıfladığını gördüklerini belirterek, bugün dünyanın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan birisinin de "göç ve mülteci" sorunu olduğunu ifade etti.

İletişim Başkanı Altun, Göktürk devletinin ünlü devlet adamı Bilge Türk Tonyukuk'un, "Bir şey ince iken kolay delinir, kalın iken delinmesi zor ya da imkânsızdır" sözünü anımsatarak, bu sözle bir sorunun başlangıcında, büyümeden çözülmesinin daha kolay olacağının kast edildiğini dile getirdi. Bu konuda medya ve medya mensuplarına çok önemli görevler düştüğünü vurgulayan İletişim Başkanı Altun, çalıştayda da medyanın göçmen sorununun çözümündeki rolü ve medyadaki göçmen temsillerinin nasıl daha doğru, objektif, adil, kişisel ve küresel ihtiras ve emellerden uzak bir şekilde üretilebileceğinin ele alınacağını anlattı.

İletişim Başkanı Altun, dünyada yaşanan siyasi ve askerî çatışmalar sebebiyle sığınmacıların yaşadığı trajediye işaret ederek, Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği verilerine göre, dünyadaki mülteci sayısı 1960'ta 2 milyonken, bugün bu rakamın 26 milyon seviyesine ulaştığına dikkati çekti. İletişim Başkanı Altun, "sığınmacılar ve göçmenler" konusunun Türkiye'nin çabalarının en fazla görmezden gelindiği ve dezenformasyona maruz bırakıldığı alanlardan biri olarak öne çıktığını dile getirdi.

İletişim Başkanı Altun, göçmenler ve sığınmacıların sorunun kaynağı değil, sorunun mağdurları olduğunu vurgulayarak, Göçmenler ve Medya Çalıştayında emeği geçen tüm akademisyenlere, gazetecilere, konuşmacılara teşekkürlerini ileterek, Çalıştay sonunda ortaya konulacak sonuç bildirgesinin de son derece stratejik bir işlev üstleneceğine inandığını söyledi.

Başkan Altun'a konuşması sonrasında Uluslararası Medya Enformasyon Derneği Başkanı Aslan Değirmenci, el dokumasıyla yapılan Ayasofya-i Kebir Camisi tabloyu hediye etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız