Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Kahramanmaraş’lı Gazeteci Gökhan Şahin’in hazırlayıp sunduğu ‘Başkanlar Konuşuyor’ programına konuk oldu. Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- İl binasında...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Kahramanmaraş’lı Gazeteci Gökhan Şahin’in hazırlayıp sunduğu ‘Başkanlar Konuşuyor’ programına konuk oldu.
Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- İl binasında düzenlenen programda konuşan Başkan Hasan Ramiz Parlar, “Cumhuriyet Halk Partisi laik bir partidir ama dinsiz değildir” dedi. Gökhan Şahin’in sorularını yanıtlayan Başkan Parlar, açıklamasına parti faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
“Varlığımızı Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Atatürk’e borçluyuz” diyen Başkan Parlar, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin belli bir süredir Türkiye'de iktidar olamamasının acısını biz Türkiye olarak çekmekteyiz. Bu görüşteyim. Ne yazık ki , 1950 den sonra Türkiye'de yaşanan bir takım değişiklikler, siyasetin daha çok ideolojik temeller üzerine değil de kimlikler üzerine oturtulması sonucu Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de iktidar olma zorluğu yaşamıştır. Hep halkımız bu konuda ne yazık ki aldatılmıştır, yanlış yönlendirilmiştir ve bunun da sıkıntılarını Türkiye hep çekmiştir ve çekmektedir. Buna inanmaktayım. Türkiye'nin kurtuluşunu, Türkiye'nin gelişmesini Cumhuriyet Halk Partisi yada öyle bir sosyal demokrat iktidarın varlığına borçlu ve ihtiyaç duyar. Varlığı varlığın şartıyla ancak olabileceğini düşünmekteyim. Bu nedenle de Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmak istedim” dedi.
"CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN BU ÜLKEYE YAPMIŞ OLDUĞU HİZMETLER BİLİNMİYOR"
Hatay’da yaklaşık 30 yıla yakın bir süre hekimlik yaptığını kaydeden Başkan Parlar, açılamasının devamında ise, “Ben artık hekim olarak topluma elimden gelen desteği verdiğimi düşünüyorum. Birazda siyasette topluma katkım olsun, topluma hizmet etmenin en önemli araçlarından biri olarak görüyorum. Siyasette bu düşünceler kafamda zaten var iken Cumhuriyet Halk Partisinden de direk böyle bir teklifin gelmesi üzerine tabi çok büyük gurur duyarak teklifi kabul ettim. Cumhuriyet Halk Partisi deyince insanlar gerçekten nasıl bir parti olduğunu da bilmiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkeye yapmış olduğu hizmetleri de bilmiyorlar. Bunları anlatmaya çalıştık insanlara. Sol fobisi vardı. Cumhuriyet Halk Partisi solun partisi. Sol partilere aman aman yaklaşma gibi insanlarda fobi vardı. Bunun öyle olmadığını korkulacak bir şey olmadığını onlara anlatmaya çalıştım. Cumhuriyet Halk Partisi milliyetçidir. Cumhuriyet Halk Partisi aslında sizin gerçek partinize yakın olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi laik bir partidir ama dinsiz değildir, bunları anlattık. Antakya’da mahalle mahalle, köy köy gezip oralarda laikliğin ne olduğunu anlatmaya çalıştım. Ben onlara laikliğin aslında Müslümanlığa yada tüm dinleri en fazla hizmet veren bir anlayış olduğunu anlattım. ‘Biz dedim sizlere inançlarınıza çok saygılıyız.’ Biz sizlere inançlarımızı en iyi şekilde yerine getirmeniz için devletin her türlü desteği, fedakarlığı yapması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
"CUMHURİYET HALK PARTİSİNE OLAN SEVGİYİ DE DESTEĞİ DE ARTIRDIK"
Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan sevgiyi desteği artırdıklarına dikkat çeken Başkan Parlar, “128 milyar doları biz gündeme getirdik. Yeterince gündemde konuşuldu ve 128 milyar doların cevabı karşılıksız kaldı. Çünkü buna karşılık veremiyor. İktidar bunun hesabını yapamadılar. Bunun cevabını veremediler, hesabını veremediler. Tabi 128 milyardan sonra da pek çok milyarlar gitti. Onların da hesabını veremediler. Şimdi öyle olaylarla karşılaştık ki işte devlet mafya ilişkileri vs. Artık 128 milyar dolar bile hafif kalmaya başladı. Yaşadığımız bazı olaylar karşısında bu iktidar Türkiye’yi çok yoksullaştırdı. Bu iktidar Türkiye çok büyük zararlar verdi. Eğitimde çok zarar verdi. Özellikle hukuk sistemini maalesef çökertti. Çok zarar verdi. Ordumuza çok zararlar verdiği Ergenekon süreçleri sırasında boyutlarının çok büyük zararlarını gördük. Yani ekonomideki zararlar bence onların yanında hafif bile kalır ama Türkiye'de o kadar güzel, o kadar büyük bir ülke ki, o kadar güçlü bir ülke ki, yeter ki, güçlü, sağlam, dürüst, düzgün bir yönetim gelsin. Bunların hepsinin üstesinden gelecektir. Tabi zaman kaybettirdiler. Bize tabi ki çok şey kaybettirdiler. Halkımıza çok acı çektirdiler ama ben hep umudumuzu korumamız açısından halkımıza hep bunları anlatıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldikten sonra hızlı bir iyileşme sürecine gireceğiz. Aynı bir hastalığın giderek ağırlaşan bir hastalığın doğru tedavi ile tekrardan yavaş yavaş düzelmesi ve hastanın gerçek anlamda sağlığına kavuşması gibi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ’de, Türkiye Cumhuriyeti halkı da mutlaka sağlıklı bir yaşama, sağlıklı bir ortama kavuşacak ve mutluluğa huzura kavuşacaktır diye umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.
"ALTILI MASA BİR SEÇİM İTTİFAKI DEĞİL"
Başkan Parlak, devamında; “Millet İttifakı 2018 seçimlerinden beri biliyorsunuz 3 parti ile kuruldu. Millet İttifakı’nın bu kadar sağlıklı, bu kadar sorunsuz bir şekilde gelmezse olağanüstü bir şey burada. Başta millet ittifakının kurucusu Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Kemal kılıçdaroğlu'nun yanında gerçekten onlar her konuda kolaylık gösteren, dimdik duran ittifak ortağı partilerimizin liderlerinin ve bu ülke uzun yıllar şükranla anacaktır. Ben bunu söylüyorum, bunlar tarihe geçmiş olaylardır, tarihte yazacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bundan sonra inşallah bu kötü gidişe dur dur diyerek. Güzel günlere kavuşmasını da bu liderlerin çok büyük bir rolü olacaktır. Ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu ittifakı kurarken pek çok şeyi göze alarak pek çok muhalif görüşleri göğüsleyerek yapmış olduğu bu hareket, Türkiye Cumhuriyeti’nin bence ikinci kuruluş hareketi olmuştur. Onun adalet yürüyüşünden sonra bu hareketi de o adalet yürüyüşü kadar çok değerli ve gene tarihe geçecek bir harekettir bence. Bu ittifak şu anda henüz 6 kişi değildir. Bu ittifak şu anda 3 kişi ama bu ittifaka girme ihtimali olan biliyorsunuz 3 partimiz daha var ama ittifaka girseler de girmeseler de. En azından birlikte hareket edeceklerini ve pek çok konuda ortak için temel konularda benzer düşüncede olduklarını belirtmişlerdir. Sonuçta ittifak dediğimiz zaman çünkü seçim geliyor, aklımıza seçime birlikte girmek gerekiyor ama bu altılı masa bir seçim ittifakı değil. Bu aslında bir gönül ittifakı, bir seçim ya da seçim sonrası Türkiye’nin nasıl yönetileceği, nasıl aydınlığa kavuşacağı konusunda bir anlayış.
Bu ittifakın 6 kişi kalması yada belki bu ittifakın içinden bu 6 kişinin içinden 2 ittifak çıkması da söz konusu olabilir. Bu ise, bu altılı masanın gücünü zayıflatmaz, belki de artırır. Dışarıdan bu ittifaka başka bir partiden katılım olur mu zannetmiyorum. Katılım olmaz ama dediğim gibi belli konularda başka partilerle de uzlaşılabilir, anlaşılabilir. Türkiye'de halkın oylarıyla meclise girmiş ya da halkın oylarıyla seç seçime girme hakkı olan. Anayasal hakkı olan anayasadan bu yetkiyi almış olan tüm partilerle Cumhuriyet Halk Partisi görüşürüz, uzlaşır, anlaşabilir. Benim kanaatime göre bunun hiçbir sakıncası yoktur. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine zarar verecek düşünceleri olmasın. Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlığa getirecek. Bizim özellikle temelde işte düşündüğümüz demokratik parlamenter sisteme destek verecek olsun, hak, hukuk ve adalet yolunda. Kesinlikle ayak bağı olacak bir takım düşünceleri olmasın. Yani demokrasinin temel ilkelerine uysun temel ilkelerine uyuduktan sonra şu anda Türkiye’nin en büyük sorunu zaten demokrasiyi tüm kurumlarıyla, tüm kurallarıyla gerçek anlamda ortaya koymak yürürlüğe sokmaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Parlak, konuşmasını korona virüs (Covid-19) salgını ve Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşla ilgili açıklama yaparak tamamladı.
Dr. Ramiz PARLAR kimdir?
Hacı Sıtkı PARLAR ve Nimet Parlar’ın dört çocuğunun en büyüğü olarak 1956 yılında Antakya’nın Dutdibi Mahallesinde dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Özel Ata Kolejinde, Lise öğrenimini Antakya Lisesinde tamamladı.1975 yılında girdiği İstanbul Tıp Fakültesinden 1981 yılında mezun oldu. Hekimlik mesleğine İstanbul Okmeydanı Devlet Hastanesinde başladı. Uzmanlık eğitimini İstanbul Tıp Fakültesinde Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde tamamladı. Askerlik görevini yedek subay olarak Van Askeri Hastanesinde yaptı. Askerlik sonrası Samsun Çarşamba Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladı.1991 yılında atandığı Antakya Devlet Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak 20 yıl süreyle aralıksız görev yaptı.1996–2000 yılları arasında Antakya Devlet Hastanesinde Başhekimlik görevinde bulundu. Antakya Devlet Hastanesinden emekli olduktan sonra özel bir hastanede hekimlik mesleğini sürdürdü.2014 Mart Yerel Seçim'de CHP Antakya Belediye Başkan Adayı,2018 Genel Seçimlerinde ise Hatay Milletvekili sıralamasında 6. sıra adayı oldu. Dr. Hasan Ramiz Parlar, Dr. Alev Parlar ile evli olup, iki çocuk babasıdır.