Güncel

Bilecik Pazaryeri'nde ZİHA ile ilaçlama

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde ilk kez tarımsal alanda kullanılan Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ile ilaçlama işlemi yapıldı.Pazaryeri Gündem / BİLECİK İGFA) - Pazaryeri ilçesinde çiftçilik ile uğraşan Orhan Dönmez tarlasında ekili...

22 Nisan 2022 Saat: 10:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 156 kez okunmuştur

Bilecik Pazaryeri'nde ZİHA ile ilaçlama
Bilecik Pazaryeri'nde ZİHA ile ilaçlama

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde ilk kez tarımsal alanda kullanılan Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ile ilaçlama işlemi yapıldı.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK İGFA) - Pazaryeri ilçesinde çiftçilik ile uğraşan Orhan Dönmez tarlasında ekili buğdayları Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ile ilaçlattı.

Tarlasına geçen sene ayçiçeği bu sene ise buğday ektiğini ve Zirai İnsansız Hava Aracı gübre atmanın traktör ile gübre atmaktan daha ucuz olduğunu belirten Pazaryerili çiftçi Orhan Dönmez, 80 dönümlük tarlasındaki buğdayları drone ile ilaçlatıp drone nin mahsullere zarar vermediğini traktördeki gibi mahsullerin ezilmediğini söyledi.

İlçede ilk kez uygulanan Drone ile gübre atmanın zaman tasarrufu sağladığını dile getiren Dönmez ilçedeki diğer çiftçilere de örnek olması bekleniyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız