Bursa’da kent yararına her alanda çalışmalar yürüten 10 partinin bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin İş Birliği” sorunlara bulduğu kalıcı çözümlerle neşter olmaya devam ediyor. BURSA (İGFA) - Memleket Parti, Gelişim ve De...
Bursa’da kent yararına her alanda çalışmalar yürüten 10 partinin bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin İş Birliği” sorunlara bulduğu kalıcı çözümlerle neşter olmaya devam ediyor.
BURSA (İGFA) - Memleket Parti, Gelişim ve Demokrasi Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Doğru Parti, Türkiye Değişim Parti, Anadolu Birliği Parti, Bağımsız Türkiye Parti, Cihan Partisi ve Liberal Demokrat Parti İl Başkanları’nın tüzel kişiliklerini bir kenara bırakarak kurdukları “Bursa İçin İşbirliği” kronik sorunlara çözüm bulma çabalarını sürdürüyor.
İl Başkanları yaptıkları ortak olarak imza attıkları dekarasyonda gözle görülür sorunları gündeme taşıdı.
Başkanlar, Bursa'ya çağ atlattığını söyleyenlerin gerçeği Bursa'nın sokaklarını dolaşarak görebileceğini kaydetti.
Ortak açıklamada, "Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve Tarihi Hanlar Bölgesi ön cephesini gölgeleyen Boyner Binası’nın yapmış olduğumuz çağrı sonrası yıkım işlemine başlanılması Bursa vicdanını rahatlatmıştır. Emek veren Büyükşehir Bürokratlarına teşekkür ediyoruz. Aynı özveriyi Bursa’nın diğer metruk binaları içinde beklediğimizi aralığınızla belirtelim. Bu yazılı bildirgeyi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’ın bazı açıklamaları ve gözle gördüğümüz bazı eksiklikler üzerine oluşturduk. Açıklamalarımız turizm odaklı olacak" dedi.
"Bursa’nın dinamiklerini dikkate almayı düşünüyor musunuz" diye soran partiler, "Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi; merhum başkanımız Hikmet Şahin’in olağanüstü mesaisi ile rant alanı olmaktan çıkartılarak Bursa’ya kazandırılan, Büyükşehir’inde hemen hemen hergün sosyal aktiviteler için kullandığı bir mekandır. Ramazan ayı nedeniyle de yoğunluğu artmış bir durumda. Son zamanlarda basında yazılan ihbarları da dikkate alarak, AKKM’nin kaderine terk edilmiş görüntüsünden Bursalılar adına hicap duyduk, üzüldük" diyerek Başkan Aktaş’a sorular yöneltti.
"AKKM ile ilgili olan tamirat yada bakım bütçesi 2022 yılı içinde oluşturulmuş mudur? Bayrağı devraldığınız merhum Hikmet Şahin başkanın şehre emanet ettiği bu kurumdaki bozukluklar sizi rahatsız etmiyor mu?" diye soran siyasi partiler, "Nilüfer Çayı’nın temiz raporunda payınız var mı? Nilüfer Çayı gibi onlarda dere ve çayın vuslatta buluştuğu Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunun temizlenmesi için Büyükşehir’in tasarrufu nedir? Bazı mahallelerde Bakanlık desteği ile Kentsel Dönüşüm modeli tekrar başlatıldı. Elimizdeki verilere göre merkezdeki 7 ilçede 100’den fazla mahalle dönüşüm bekliyor, bu mahalleri dönüştürecek misiniz, yoksa kaderlerine mi terk edeceksiniz? Geçmişte de Osmangazi-Yıldırım Metro Hattı’nın mutlaka yapılacağını birkaç kez ifade ettiğiniz halde yapamadınız, Gürsu merkezden Çalı’ya uzanan bir metro yapılacağını 2019 seçimleri öncesi vaatlerinizin arasındaydı. Şehir Hastanesi-Görükle Hafif Raylı Hattı’nın gerçekten Bursa’ya kazandıracağınıza inanıyor musunuz? Şehir Hastanesi-Emek Hattı, hastane maliyetinin 2,5 katı olarak ihaleye verildi. Havai hat ile Görükle-Şehir Hastanesi arasında 11 kilometrelik mesafenin gerçekten maliyetini karşılayabilir mi? Tarihi yarım ada olarak da adlandırılabilecek Muradiye Külliyeleri, Hisar Surları, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Kapalı Çarşı, Yeşil ve Emir Sultan Türbeleri ekseninde turizmcilerin talepleri neden dinlenilmedi? Bursa İş Dünyası Platformu’nun Mudanya ve Gemlik Sahili odaklı çılgın projelerini, önerilerini dikkate almayı düşünüyor musunuz?" ifadelerine yer verildi.