Güncel

Edirne İpsala'da çeltik üreticisi mutsuz!

Ekim ayı boyunca sürecek hasat işlemlerinden çeltik üreticisi bu yıl istediği fiyat açıklanmadığı gibi, fiyatların da harmanla birlikte düşüşe geçmesi mutsuz etti.Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne’de çeltiğin pirince dönü...

6 Ekim 2024 Saat: 19:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 31 kez okunmuştur

Edirne İpsala'da çeltik üreticisi mutsuz!
Edirne İpsala'da çeltik üreticisi mutsuz!

Ekim ayı boyunca sürecek hasat işlemlerinden çeltik üreticisi bu yıl istediği fiyat açıklanmadığı gibi, fiyatların da harmanla birlikte düşüşe geçmesi mutsuz etti.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne’de çeltiğin pirince dönüşmesi ardından sofraya olan yolculuğu başladı. Türkiye’nin çeltik ihtiyacının yarısını tek başına sağlayan  Edirne’de  çeltik hasadı devam ediyor.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Bakan, "Ekim ayı boyunca devam edecek hasat işlemlerinde çeltik üreticisi gözü gibi baktığı  ve binbir meşekkatle ürettiği çeltiğini  satacak, borcunu ödeyecek ve mutlu olacak ancak bu yıl üretici biraz mutsuz. İstediği fiyat açıklanmadığı gibi, fiyatlar da harmanla birlikte düşüşe geçti" diyerek üreticilerin sesi oldu.

Bakan,çeltik üreticisinin zor duruma olduğunu, verimlerin ve randımanın istenilen ölçülerde olmadığını söyledi.

TMO’nun  tonunu 30 bin TL olarak açıkladığı Cammeo grubu çeltiklerin piyasada  26-27 Tl den işlem gördüğünü,kötü randıman ve mallarda ise 25 TL ye düştüğünü belirten Bakan, "Bu yıl  Edirne’de 495 bin, İpsala’da ise 211 bin dekarlık alana çeltik ekimi yapıldı. Çeltik tarlalarında  kırmızı başaktan dolayı verimler biraz düşecek. Çeltik hasadı sürüyor. Ancak daha harmanın başı olmasına rağmen  fiyatlar düştü. İleriki günlerde  daha da düşebilir" diye konuştu.

Çeltik üreticisinin mutsuz olduğunu söyleyen Bakan, “Piyasada alıcı bulmak zor. Çeltik üreticisi zaten perişan durumda. Yani insanların para kazanması gereken harman. Ama harmanda da işler kötü. Harman demek bolluk demek, insanlar rahatça  ürününü satıp parasını alacak, harcını borcunu ödeyecek. Yani 4 aylık mücadele var. Ama şu anda üretici mutsuz. Malını satmakta zorlanıyor. Fiyatlar düşük.” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız