Yaşam

Şemseddin Sivasi'nin hayatı Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek

Türk Tasavvufunun en önemli üç Şems'inden bir olan Şemseddin Sivasi, Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin yeni tiyatro salonunda sergilenecek “Lâl” oyunu ile anılacak. İSTANBUL (İGFA)- Mevlâna’nın hocası Şems-i Tebrizi ve Akşemseddin...

31 Ocak 2022 Saat: 13:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 242 kez okunmuştur

Şemseddin Sivasi'nin hayatı Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek
Şemseddin Sivasi'nin hayatı Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek

Türk Tasavvufunun en önemli üç Şems'inden bir olan Şemseddin Sivasi, Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin yeni tiyatro salonunda sergilenecek “Lâl” oyunu ile anılacak.

İSTANBUL (İGFA)- Mevlâna’nın hocası Şems-i Tebrizi ve Akşemseddin’le beraber Türk-İslam dünyasının en önemli üç Şems’inden biri kabul dilen Şemseddin Sivasi;  uzun yıllar sonra ilk kez, Sivas Belediyesi’nin katkılarıyla büyük bir tiyatro oyunu ile yeniden gündeme taşınıyor.  Sivas’ın sembol isimlerinden biri olan Şemseddin Sivasi’yi anlatan ve Fatih Duman’ın “Lâl” isimli kitabından sahneye uyarlanan oyun Ferah Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hakan Güneri tarafından sahneye uyarlandı. 

Büyük şair ve mutasavvıf 'Şemseddin Sivasi’nin hayatına odaklanan oyun önemli bir dönemi ve Osmanlı’nın Eğri Kalesi fethini anlatıyor. Sivasi’nin tasavvuf yolculuğu ve bu yolda çektiği çileleri de işleyen oyun izleyiciyi, ilahiler, şarkılar ve şiirlerle dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculuğa Yücel Arzen’in harika besteleri de eşlik edecek ve izleyici ilk defa duyacağı ilahiler ile tanışacak.

8 aylık yoğun bir çalışma va hazırlığın sonucu olan Lâl oyunu 12 Şubat Cumartesi günü saat 19.00‘da yeni açılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda görkemli bir gala gecesiyle sergilenecek. Oyunu izlemeye,  devlet, siyaset, akademi, kültür ve sanat dünyasindan çok sayida seçkin davetlinin katılması bekleniyor. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile şehrin ülke çapında tanınmış isimleri de yine “Lâl” oyununu izlemek üzere Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde olacak. 

Oyunun arka plan görüntüleri ve ghost perde tasarım ve modellemeleri Şencan Günaydın’a ait. Oyunun ışık tasarımı ünlü ışık tasarımcısı ve Devlet Tiyatrosu sanatçısı Yüksel Aymaz imzası taşıyor.  Oyunun dans ve savaş koreografisini başarılı koreograflar Sercan Doğantekin ve Ercan Ayata hazırladı.  24 kişilik oyuncu ve dansçı ekibinden oluşan oyunun teknik ekibi ise 16 kişiden oluşuyor. Projede reji ekibiyle birlikte yaklaşık 45 sanatçı ve tasarımcı görev aldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız