Yaşam

Gaziantep'te çocuklar çevre bilincini eğlenerek öğreniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, günümüzün en büyük sorunlarından biri olarak görülen iklim krizi için “Çocuklar Duyarsa Herkes Duyar” sloganıyla tiyatro ve meddah gösterileriyle farkındalık oluşturuyor. Ekolojik Bina’da sergilene...

10 Mayıs 2022 Saat: 16:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 192 kez okunmuştur

Gaziantep'te çocuklar çevre bilincini eğlenerek öğreniyor
Gaziantep'te çocuklar çevre bilincini eğlenerek öğreniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, günümüzün en büyük sorunlarından biri olarak görülen iklim krizi için “Çocuklar Duyarsa Herkes Duyar” sloganıyla tiyatro ve meddah gösterileriyle farkındalık oluşturuyor. Ekolojik Bina’da sergilenen tiyatro ve meddah oyunlarında tabiat ve insan bağının, yapılan tüketimlerin doğadaki sonuçlarının da anlatıldığı oyunlar son 2 ayda 2 bin 500 öğrenciye ulaştı.

GAZİANTEP İGFA- Geleceğin mimarı çocuklar için daha temiz ve yaşanabilir bir şehir bırakmak amacıyla çalışmalar yürüten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, iklim krizinin etkilerini, alınması gereken önlemleri çocuklara eğlenceli bir yöntemle anlatıyor.

Büyükşehir Belediyesince 2014 yılında Ekolojik Kent Projesi bina tip örneği olarak inşa edilen ve tanıtım bilgilendirme merkezi olarak işlevsel hale getirilen Ekolojik Bina; ekolojik yaşam ve çevre bilinci eğitimlerinin merkezi haline geldi. Enerji ve su verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm ve çevre duyarlılığı konularında bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerince merkezde tiyatro ve meddah gösterileri de sürdürülecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız