Yaşam

Kocaeli'de kimya öğretmeni bilim ile sanatı birleştirdi

Kocaeli'de Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni, kimya öğretiminde kalıcı öğrenmeyi sağlamak adına dersi tiyatral olarak sahneye taşıdı.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli'de Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Hafiz...

27 Nisan 2022 Saat: 10:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 229 kez okunmuştur

Kocaeli'de kimya öğretmeni bilim ile sanatı birleştirdi
Kocaeli'de kimya öğretmeni bilim ile sanatı birleştirdi

Kocaeli'de Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni, kimya öğretiminde kalıcı öğrenmeyi sağlamak adına dersi tiyatral olarak sahneye taşıdı.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli'de Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Hafize Karaçam yaptığı projelerine bir yenisini daha ekledi. Drama etkinliğini kullanarak kimya öğretiminde kalıcı öğrenmeyi sağlamayı amaçladı.

"BİR KİMYACI veya SİMYACIYI OYNA!"adlı ulusal ve uluslararası ortakları olan projenin kurucu ortağı olan Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi, projeye katılımcı okulların farklı simyacı veya kimyacı seçmelerini sağlayarak içeriğin kapsamını büyüttü. Öğrencilerin bilimsel gelişim süreçlerini farketmelerini, öğretmen-öğrenci işbirliğiyle drama metninin yazımını sağlamayı, yazılan metinlerin drama gösterisi şeklinde sahnelenip çekilen videoların sisteme yüklenerek sanal tiyatro festivalinin oluşturulmasını ve dijital kitap haline getirilmesini, bilim ve sanat etkinliklerinin harmanlanmasını hedeflediklerini belirten Kimya Öğretmeni Hafize Karaçam, kimyanın babası ünvanının sahibi Antoine Lavoiser ile öğrencileri tanıştırmak istediğini anlattı.

Projenin hayat bulmasının, sahnelenmesinin arkasında tek kelimeyle çokça emek, gayret ve çaba olduğunu ifade eden Karaçam, "Öğrencilerimi yürekten tebrik ediyorum. Bu süreçte okul müdürümüz Sayın Mesut Tekin’e de projemiz kapsamında vermiş olduğu destekten ötürü ayrıca teşekkür ederim" dedi. Bilim ile sanatı birleştiren projenin diğer kurucu ortak Mehtap Yılmaz Özgün’e de çabalarından ötürü teşekkür eden KARAÇAM; başarı ekip işidir, bu sebeple Romanya’dan, İskenderun’dan, Trabzon’dan, Gürcistan’dan ve Erzurum’dan projemize katılan tüm ortakları kutladı.

Okul Müdürü Mesut Tekin ise projesi ile tiyatronun sadece edebiyat için geçerli olmadığını her yerde kullanılabileceğini de göstermiş olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız