350 öğrencinin katıldığı KODELİG'23 yarışması Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda başladıKOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve diğer paydaşlar iş ...
350 öğrencinin katıldığı KODELİG'23 yarışması Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda başladı
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve diğer paydaşlar iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen KODELİG’23 Robotik Kodlama yarışması nefes kesen yarışmalarla Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda başladı.
Açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer katıldı. Yarışma Genel Sekreter Gündoğdu’nun mini sumo müsabakasında düğmeye basmasıyla start aldı. Aynı zamanda Tasarla Çalıştır ve Siber Güvenlik Bayrağı Yakala yarışmasının ön elemesi de Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
“BÜYÜKŞEHİR, EĞİTİMİN HER ALANINDA YANIMIZDA”
KODELİG’23 robotik yarışmasının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, Kocaleli’de eğitim çalışanı olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Akmenşen, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği desteği şu sözlerle anlattı:
“Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığımız gerek teknik alt yapı, gerek materyal alanında yani eğitimle ilgili her alanda yanımızda. Büyükşehir, okullarımıza 4 yıldır Robotik Kodlama Atölyeleri kuruyor. Şu anda bu sayımız 330 oldu. Gençlerimize ve eğitime verdiği önemden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ederim. Sevgili öğrenciler, sizler de bu teşekkürünüzü bu kodlama atölyelerini verimli kullanarak edebilirsiniz.”
Genel Sekreter Gündoğdu ise konuşmasına, KODELİG’23 yarışmasına katılan öğrencilere başarılar dileyerek başladı. KODELİ Robotik Kodlama Atölyeleri hakkında bilgi veren Gündoğdu, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılında kendi yazılımlarını yazacak genç mucitlerimiz var. Bu, kodlama atölyelerinin sayesinde oldu. Eğitimlerini aldılar ve artık ürün zamanı. Biz çocuklarımızdan gerekli ürünleri almaya başladık. Dolayısıyla KODELİG yarışmalarını düzenleyecek hale geldik. Fiziki şartları uygun olan 330 okulumuzda kodlama atölyelerini açtık. Bu atölyelerde eğitim gören çocuklar hem yerelde hem ulusalda yarışmalara katılır hale geldi. Uluslararası yarışmalar için de çalışıyoruz. İnanıyoruz ki; ülkemizin geleceği sizlerle daha aydınlık olacak ve Cumhuriyetimizi gelecek yüzyıllara taşıyacağız” diye konuştu.