Yaşam

İstanbul Üsküdar'da 'Sahn-ı Seman' sergisi

Türk İslam sanatının dini ve milli öğeleri "Sahn-ı Seman" çini sergisinde buluştu.İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın faaliyetlerinde çini sanatı elçiliğini üstlenen sanatçı ve akademisyen Kifay...

6 Şubat 2022 Saat: 12:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 234 kez okunmuştur

İstanbul Üsküdar'da 'Sahn-ı Seman' sergisi
İstanbul Üsküdar'da 'Sahn-ı Seman' sergisi

Türk İslam sanatının dini ve milli öğeleri "Sahn-ı Seman" çini sergisinde buluştu.

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın faaliyetlerinde çini sanatı elçiliğini üstlenen sanatçı ve akademisyen Kifayet Özkul’un Türk- İslam sanatının dini ve milli öğelerini yansıttığı eserlerinden oluşan Sahn-ı Seman Çini sergisini Nevmekan Bağlarbaşı’nda sanatseverlerin beğenisine sundu.

Usta sanatçının adını cami avlusundan aldığı sergisi, inancın Türk kültürünün üzerinde yarattığı kalıcı etkileri, çini sanatının naif diliyle anlatıldı.

Manevi değerlerimizi kendine has bir ses tonuyla aktaran sergi, İstanbulluları İslam inancının medeniyet kültürü üzerindeki farklı rolleriyle tanıştırdı.

Nevmekan Bağlarbaşı Galeri’de Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katılımıyla sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açılan Sahn-ı Seman Çini Sergisi, 27 Şubat tarihine kadar sürecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız