TEMA Vakfı, eğitim ve farkındalık projelerine bir yenisini daha ekleyerek "İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi"ni hayata geçirdi.ANKARA (İGFA) - TEMA Vakfı, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde uzun yıllardır sürdürdü...
TEMA Vakfı, eğitim ve farkındalık projelerine bir yenisini daha ekleyerek "İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi"ni hayata geçirdi.
ANKARA (İGFA) - TEMA Vakfı, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde uzun yıllardır sürdürdüğü doğa eğitim çalışmaları kapsamında “İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi”ni hayata geçirerek çocukların ve gençlerin iklim değişikliği üzerine derinlemesine düşünmelerini ve yeni yetkinlikler geliştirmelerini hedefledi.
Proje kapsamında uygulanacak sınıf içi eğitim etkinliklerine ek olarak, karbonsuz yaşam için kapsamlı eğitici materyallerin yer alacağı ‘iklimtema.org’ eğitim portalının, yıl içinde başta öğretmenler olmak üzere tüm kamuoyuyla buluşturulması amaçlandı.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, yeni projelerinin çıkış noktasını, gezegenimiz birbirine sımsıkı bağlı olan doğal sistemler ağından oluşuyor ve yaşam, temel olarak iklime bağlı olduğuna dikkati çekerek, "Ancak artık tüm bu yaşamsal sistemleri etkileyen ekolojik bir kriz ile karşı karşıyayız. Günümüz çocukları ve gençleri, ilerleyen yıllarda, bu sürecin sonuçlarıyla mücadele etmek, sorunlara yaratıcı ve kalıcı çözümler bulmak zorunda kalacak. COP26 İklim Zirvesi ve Paris Anlaşması’nın iklim değişikliği eğitimiyle ilgili taahhütleri de gösteriyor ki ekolojik okuryazarlığın eğitsel bir öncelik olarak ele alınması gerekiyor. Çocukların doğaya yabancılaştığı bu dönemde, onları değişen yeni koşullara hazırlamamız ve eğitim sistemini, bu bağı yeniden kurarak gerekli yetkinlikleri, yaşam becerilerini çocuklarımıza kazandıracak şekilde planlamamız gerekiyor" dedi.