Güncel

Yayıncılar da krizden çıkış formülü arıyor

Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR) döviz kurundaki yükselişe ek olarak yayıncılıkta artan maliyetlerle alakalı olarak yaptığı açıklamada, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda, önüne geçilemeyecek bir k...

13 Aralık 2021 Saat: 12:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 262 kez okunmuştur

Yayıncılar da krizden çıkış formülü arıyor
Yayıncılar da krizden çıkış formülü arıyor

Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR) döviz kurundaki yükselişe ek olarak yayıncılıkta artan maliyetlerle alakalı olarak yaptığı açıklamada, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda, önüne geçilemeyecek bir kültürel çölleşmeye adım atılacağını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Kısa adı YAYBİR olan Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği, kurdaki artışın yayıncılık sektörünü derinden etkilediğini belirterek, sıcak satış yaparak yaşanılan krizin atlatılmasının mümkün olmadığını belirtti. '30 TL'lik kitabın satış fiyatı 80 TL'ye çıkacağını öne süren YAYBİR, "İvedilikle ikincil kullanım ve benzeri gelirlerin tanımlanması gerekiyor" diyerek hükümete sunduğu önerileri sıraladı:

2018 yılında yayın dünyası ile hükümetin fikir birliğine vardığı ve muhalefet partilerin tümünün de desteklediği 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Bakanlar Kurulu’nun imzasıyla TBMM gündemine geldiğini anımsatan YAYBİR, tasarının kadük olduğunu belirterek, zamanında Meclis’e sunulan ama bugün rafa kalkmış tasarının acilen yeniden gündeme getirilip yasalaşmasını talep etti.

YAYBİR üyeleri hükümetten isteklerini şöyle sıraladı:

* "Sübvanse mekanizmasının acilen geliştirilmesi gerekiyor. Kağıt ithalinin devlet eliyle yapılması dahil olmak üzere Kültür Bakanlığı’nın yayıncılık sertifikası verdiği kurumlara, basacağı kitapların kağıtlarını sübvanse ederek satması sağlanmalıdır.*

" Kağıt ithalinde uygulanan, kitap kağıdında %8, Bristol’de KDV uygulanması acilen sıfırlanmalıdır.

" Kağıt ithalinde Gümrük Birliği’nden kaynaklanan imtiyazlar, AB dışındaki ülkelerden yapılan ithalata da uygulanmalıdır.

https://twitter.com/Yaybir/status/1470300388167462912

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bizmedya Haberler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız